Valokuvat:
Jussi
Tiainen


Etusivu Yhteystiedot Toiminta Palvelut Näyttelyt Tuotteet Hallinto Tarina Kuvia


Taidekappeli on avoinna hiljentymistä varten.

Vuosijuhla järjestetään
Helluntaina.

Lippuja voit varata tilaisuuksiin ja tapahtumiin puhelimitse ja sähköpostitse.

TOISTUVA OHJELMA 

HARTAUS syys-toukokuussa torstaisin kello 18.00. Seuraa kappelin tulevia tapahtumia. 

TOIVEVIRRET kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 13:30
Syys-toukokuussa kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina veisataan toivevirsiä kello 13:30-14:30. Säestäjänä Anja Nurminen.

Tilaa ryhmällesi:

PYHÄN KOSKETUS - Touch of the Sacred
Koskettava tutustuminen Taidekappeliin. Noin 45 minuuttia kestävän tilaisuuden aikana musiikkia ja tutustuminen taidenäyttelyyn. Opastus tarvittaessa myös englanniksi.


T A P A H T U M A T

5.9.-1.10. I elden Skapad -Tulessa luotu. Cornelius Collianderin keramiikkaa.

https://tuokiotaiteelle.blogspot.fi/

*

To 21.9. kello 18 Iltahartaus, Martinseurakunta.

La 23.9. kello 14:30-15 yksityistilaisuus / private occasion.

28.9. kello 18 Iltahartaus, Martinseurakunta.

La 30.9. kello 14:30-15 yksityistilaisuus / private occasion.

La 30.9. kello 16:30-17:30 Ulla Welin - musiikin siivittämä runotuokio. Runoja naurusta ja ilosta arjen hetkissä, mutta myös surusta, kuolemasta ja lohdutuksesta. Ulla Welin lukee runoja kirjoistaan Siiven hipaisu ja Hetki runolle. Musiikista vastaa Martinseurakunnan kanttori Päivi Hannuksela. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu 5 euroa.

Su 1.10. kello 13:30-14:30 Kappeli soi - Toivevirret. Tule mukaan veisaamaan tai vain kuulemaan oma toivevirtesi. Säestys Anja Nurminen.

3.10.-30.10.2017 Kerstin Lamppu: Silmästä silmään. Pikseleillä maalattua.

Ke 4.10.  Vernissage. Näyttelynavajaiset. Kerstin Lamppu: Silmästä silmään.

To 5.10. kello 18 Iltahartaus, Martinseurakunta.

To 12.10. kello 18 Iltahartaus, Martinseurakunta.

Su 15.10. kello 12:45-13:45 yksityistilaisuus.

Pe 27.10 kello 15-16  Suomi 100 -teemainen runomusiikkimatinea. Kesto noin 1 tunti. 5 euroa.

La 28.10 kello 15 Kitarakonsertti Paul-Erik SöderqvistLiput 15 €.

Paul-Erik Söderqvist on kitaristi-säveltäjä, jonka tuotanto yhdistää klassisen kitaran perinnettä elokuvamusiikkimaiseen ilmaisuun ja lainaa vaikutteita eri musiikkityylieistä aina jazzista ja kansanmusiikista klassiseen sekä aikamme taidemusiikkiin. Hän on opiskellut Metropolia ammattikorkeakoulussa Juan Antonio Muron ja Petri Kumelan johdolla sekäsuorittaa parhaillaan Graduate Performance Diploma -tutkintoa Norges Musikkhøgskolessa Erik Stenstadvoldin ja Stein-Erik Olsenin ohjauksessa. Söderqvist konsertoi aktiivisesti Suomessa ja on esiintynyt myös mm. Stavangerin konserttitalollaNorjassa ja Kumho Art Hallissa Etelä-Koreassa, sekä orkesterin solistina ja kamarimuusikkona.

Su 29.10. kello 13:30 Kappeli soi - Ranskalaista kamarimusiikkia 

        Debussy Gaubert Ibert Dutilleux Poulenc

    Katariina Lehtinen, huilu, Krista Leivo, harppu ja Jussi Laukola, piano

Ranskan musiikkielämssä tapahtui mielenkintoinen kehitys 1800-luvun viimeisellä kolmanneksella. Sen voi nähdä reaktiona Ranskan häviölle Saksaa vastaan käydyssä lyhyessä sodassa. Haluttiin näyttää, että Saksalle pärjätään ainakin kultturin kentillä. Vuosisadan alusta lähtien Saksa oli ollut johtava kulttuurimaa. Kamarimusiikissa hallitsevia nimiä olivat olleet mm. Beethoven, Schubert, Schumann, Mendelssohn ja Brahms. Heidän teoksiaan ei nyt haluttu soittaa Ranskassa. Siis oli pakko tilata uutta kamarimusiikkia ranskalaisilta säveltäjiltä. Gabriel Fauré oli kouluttanut uuden säveltäjäsukupolven ja soitinmusiikissa ranskalaiset huilistit omaksuivat ensimmäisenä saksalaisen (!) Theobald Böhmin kehittelemän uudenaikaisen poikkihuilun. Samoihin aikoihin myös harppu kehittyi täysin kromaattiseksi soittimeksi. Huomattiin näiden soittimien yhteensopivuus kamarimusiikissa. Noin 50 vuodessa (1880–1930) Ranskassa kirjoitettiin valtava määrä uutta kamarimusiikkia, joka liittyi elimellisesti yleiseen musiikin nopeaan kehitykseen, impressionismiin, ekspressionismiin ja uusklassismiin. Säveltäjiltä tilattiin teoksia myös pedagogisin tarkoitusperin. Sävellysten tuli olla haastavia teknisesti mutta myös musikaalisesti. Niistä tuli esimerkkejä kaikille maailman säveltäjille nykyaikaan asti.

teksti: Ilari Lehtinen.

Katariina Lehtinen on opiskellut huilunsoittoa Turun konservatoriossa ja Turun AMK:n Taideakatemian musiikin koulutusohjelmassa opettajinaan Ilari Lehtinen ja Hannu Lehtinen. Lisäksi hän on osallistunut mm. John Wionin, Rachel Brownin, Patrick Gallois’n ja Camilla Hoitengan mestarikursseille. Vuodesta 1998 lähtien hän on soittanut Akademiska Orkesternin (AO) huilun äänenjohtajana ja soolohuilistina. AO:n solistina hän on soittanut mm. W. A. Mozartin konserton huilulle ja harpulle ja Carl Nielsenin huilukonserton. Turun Kamariorkesterin ja muiden orkesterikokoonpanojen kanssa hän on soittanut mm. Bachin, Vivaldin, Cimarosan ja Bottesinin konserttoja. AO:n lisäksi Lehtinen on soittanut orkesteri- ja kamarimuusikkona mm. Turun Kamariorkesterissa, Kamariyhtye Duxissa, Jyväskylä Sinfoniettassa, Ars Musica -kamariorkesterissa, Jorma Panulan kapellimestariluokan orkesterissa ja Sigyn Sinfoniettassa. Huilun A-tutkinnon Lehtinen suoritti keväällä 2016.

 

Krista Leivo on ranskalaisesta harppumusiikista lumoutunut harpisti ja harpunsoitonopettaja. Kasvavissa määrin hän on päässyt viime vuosina elämään unelmaansa soittamalla orkestereissa, opettamalla harppumusiikkia niin lapsille kuin aikuisille ja soittamalla upeita kamarimusiikkiteoksia loistavien muusikoiden kanssa erityisesti kirkoissa. Hän on opiskellut harpunsoittoa mm. Päivi Severeiden, Isabella Perinin ja Gabriella Bosion johdolla. Parhaillaan hän viimeistelee harpunsoitonopettajan opintojaan Turun Ammattikorkeakoulussa Pauliina Kallion opetuksessa.

Su 5.11. kello 13:30-14:30 Kappeli soi - Toivevirret. Tule mukaan veisaamaan tai vain kuulemaan oma toivevirtesi. Säestys Anja Nurminen.

Su 3.12. kello 13:30-14:30 Kappeli soi - Toivevirret. Tule mukaan veisaamaan tai vain kuulemaan oma toivevirtesi. Säestys Anja Nurminen.

Su 10.12. kello 13:30-14:30 Kappeli soi - Turun konservatorion kitaraorkesterit. 

To 14.12. kello 16 Kappelin kauneimmat joululaulut -yhteislaulutilaisuus. Maksullinen glögi- ja piparitarjoilu.

To 14.12. kello 18 Kappelin kauneimmat joululaulut -yhteislaulutilaisuus. Maksullinen glögi- ja piparitarjoilu.

Pe 15.12. kello 19 Ääniräätälin konsertti. 


N Ä Y T T E L Y T 

5.9.-1.10.2017 Cornelius Colliander: I elden skapad - Tulessa luotu. Keramiikkaa.

3.10.-30.10.2017 Kerstin Lamppu: Silmästä silmään. Pikseleillä maalattua.

1.11.-31.12.2017 Leena Törmä: Ikoneita ja enkeleitä.

Näyttelyt avoinna kappelin aukioloaikoina.

Katso lisää täältä

Tervetuloa!


Kappelin toiminnasta tiedotetaan Lilja-lehdessä sekä TS-menovinkeissä.

Katso myös kappelin oma kalenteri:

 

Haluatko seurata
taidekappelin toimintaa
säännöllisesti?

Se ilahduttaisi meitä. Lähetä meille sähköpostiosoitteesi: taide.kappeli(ät)gmail.com

TAIDEKAPPELIIN VAPAAEHTOISEKSI? 

Vapaaehtoistyö on yksittäisten ihmisten tai yhteisöjen hyväksi tehtyä toimintaa, josta ei saa rahallista korvausta eli palkkaa. Sitä tehdään omasta vapaasta tahdosta.
Sitoudunko johonkin lopullisesti?
Voit hakea sinua kiinnostavaan tehtävään ilman että "osallistumispakkoa" on jatkossa. 
Kelpaanko mukaan?
Vapaaehtoiset ovat ihan tavallisia ihmisiä ja tavalliset taidot riittävät. Tehtäviin saa opastuksen ja apua tarvittaessa. Jokainen vapaaehtoinen tavataan, tehdään sopimus vapaaehtoistöiden tekemisestä ja samalla valmennetaan tehtävään.
Miksi kannattaisi hakea tehtäviin?
Vapaaehtoiseen auttamiseen on monia syitä. Auttamishalu, ylimääräinen vapaa-aika, opiskelu, yhteiskuntavastuu tai vaikka vain halu tutustua johonkin ihan uuteen voivat olla motiiveja. Työttömille vapaaehtoistyö voi olla oljenkorsi työllistymiseen. Myös vapaaehtoistyöstä saa työtodistuksen.

Taidekappeliin kaivataan uusia vapaaehtoisia kappelin esittelijöiksi, vahtimestariksi konsertteihin, pihatöihin, säestämään tilaisuuksia, iltahartauksia pitämään sekä päivystäjiksi viikonloppuisin palvelemaan kävijöitä. Voit myös ehdottaa, miten haluaisit osallistua. Työrupeama vie noin 3-5 tuntia kerrallaan. Lisätietoja arkisin klo 11-15 (02) 265 7777 tai taide.kappeli@gmail.com.