Valokuvat:
Jussi
Tiainen


Etusivu Yhteystiedot Toiminta Palvelut Näyttelyt Tuotteet Hallinto Tarina Kuvia


Taidekappeli on avoinna hiljentymistä varten.

Taidekappelissa on kirkkovuoden
mukaisia hartaus-
ja juhlatilaisuuksia. 

Vuosijuhla järjestetään
toukokuussa.

Galleriassa pidetään taidenäyttelyitä.

Lippuja voit varata tilaisuuksiin ja tapahtumiin puhelimitse ja sähköpostitse.

TOISTUVA OHJELMA 


VisitFinland on nimennyt taidekappelin yhdeksi Suomen ikonisimmaksi nykyarkkitehtuurikohteeksi:  http://www.visitfinland.com/article/finnish-modernisms-10-must-sees-2/

HARTAUS syys-toukokuussa torstaisin kello 18.00. Seuraa kappelin tulevia tapahtumia. 

TOIVEVIRRET kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 13:30
Syys-toukokuussa kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina veisataan toivevirsiä kello 13:30-14:30. Säestäjänä Anja Nurminen.

Tilaa ryhmällesi:

PYHÄN KOSKETUS - Touch of the Sacred
Koskettava tutustuminen Taidekappeliin. Noin 45 minuuttia kestävän tilaisuuden aikana musiikkia ja tutustuminen taidenäyttelyyn. Opastus tarvittaessa myös englanniksi.T A P A H T U M A T

7.-9.9.17 LUOSTARI- JA TAIDEMATKA VIROON Lähde mukaan näkemään ja kokemaan Viron mielenkiintoista historiaa ja taidetta kirkollisen kulttuurin näkökulmasta. Tutustumme Viron kahteen merkittävimpään luostariin ja käymme mm. Kumun ja Tarton museoissa sekä Pôltsamaan linnassa. Tarkemmat tiedot alla.


3.6.-31.8. Merja Winqvistin PÄIVIEN LUKU -näyttely  
To 17.8. Turun taiteiden yönä, kello 17 musiikillinen lukuteatteriesitys:

                                  JAAKKO FINNO - SUOMALAINEN SUURMIES

Maarian kirkkoherra, joka loi perustan suomenkieliselle virsirunoudelle. 

Näytelmä kertoo Jacobus (Jaakko) Finnosta (n. 1540 - 1588), reformaatioajan suomalaisesta suurmiehestä, joka on jäänyt muiden aikalaistensa varjoon. Hän kirjoitti ja käänsi rukouskirjan ja katekismuksen sekä ensimmäisen suomalaisen virsikirjan (1583), johon hän käännöstensä ja muokkaustensa lisäksi runoili myös omia virsiään, joita on vielä jäljellä nykyvirsikirjassa. 

Käsikirjoitus Irmeli Helin, sovitus ja ohjaus Harri Helin, Säestys Anja Nurminen, Esittävä työryhmä Petri Aulin, Harri Helin, Irmeli Helin, Lauri Honkaniemi, Timo Leinonen, Joonatan Perälä, Maaret Perälä, Ronja Raittio, Kari Saarinen ja Linda Viljanen. www.koroinen.fi

Tilaisuus on maksuton. Esityksen kesto noin 30 minuuttia. Tervetuloa!

La 19.8. kello 14-15 yksityistilaisuus.

Sat 19.8. 2-3 p.m. private occasion.

Su 3.9. kello 13:30-14:30 Kappeli soi - Toivevirret. Säestys Anja Nurminen.

*

7.-9.9.17 LUOSTARI- JA TAIDEMATKA VIROON
Lähde mukaan näkemään ja kokemaan Viron mielenkiintoista historiaa ja taidetta kirkollisen kulttuurin näkökulmasta. Tutustumme Viron kahteen merkittävimpään luostariin ja käymme Kumun ja Tarton museoissa sekä Pôltsamaan linnassa.

Matkaohjelma
Torstai 07.09.2017
Lähtö Helsinkiin klo 07.00 Kaupungintalon luota (Aurakatu 2) Helsingin Länsisatamaan, josta Tallinkin Megastar lähtee klo 10.30. Laiva saapuu Tallinnaan klo 12.30. Ajetaan Tallinnan Kadriorgin puistossa sijaitsevaan Kumun taidemuseoon, jossa opastus ja kahvitarjoilu. Museovierailun jälkeen kaupunkikierros ja tutustutaan Tallinnan kirkolliseen historiaan ja eri tunnustuskuntien kirkkorakennuksiin. Ajetaan Piritan luostariin, jossa majoittuminen. Päivällinen luostarin vierastalossa klo 18.30. Illalla aikaa tutustua Piritan vanhan luostarialueen raunioihin.
Perjantai 08.09.2017

Aamiainen luostarin vierastalossa. Klo 09.00 lähdetään kohti Kuremäkeä, matkalla kahvitauko. Tutustutaan kuuluisaan Pühtitsan ortodoksiseen nunnaluostariin
. Tämän jälkeen jatketaan matkaa kohti Tarttoa Peipsijärven alueen vanhauskoisten ortodoksien asuinseutujen kautta. Matkan varrella nautitaan lounas viehättävässä Avinurmen puuaitassa. Tarttoon saavuttaessa tehdään kaupunkikierros, jonka jälkeen majoittuminen kaupungin keskustaan Tartu hotelliin. Illalla vapaata aikaa.
Lauantai 09.09.2017
Aamiainen hotellissa. Tutustutaan Viron uuteen kansallismuseoon, jossa 1,5 tunnin opastus. Ajetaan Põltsamaan pikkukaupunkiin ja käydään Põltsamaan linnan museossa ja kirkossa, jossa opastus. Lopuksi viinimaistiaiset linnan idyllisessä viinikellarissa. Ruokailu lähellä sijaitsevassa Carl Schmidtin talossa, jonka jälkeen jatketaan matkaa kohti Tallinnaa. Tallinkin Megastar lähtee Tallinnasta klo 19.30 ja saapuu Helsingin Länsisatamaan klo 21.30. Ajetaan Turkuun, jonne saavutaan noin klo 24.00.
Matkanjohtajana asiantuntijaopas Jouni Elomaa.
Ilmoittautumiset ja lisätiedot:
Matkari Oy puh. 02 2657 913

La 30.9. kello 16:30-17:30 Runo-musiikkimatinea. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu 5 euroa.

Su 1.10. kello 13:30-14:30 Kappeli soi - Toivevirret. Säestys Anja Nurminen.

Pe 27.10 kello 15-16 Finlandia-opastus, Suomi 100-vuotta. 5 euroa.

Su 29.10. kello 13:30 Kappeli soi - Huilu & harppukonsertti.

Su 5.11. kello 13:30-14:30 Kappeli soi - Toivevirret. Säestys Anja Nurminen.

Su 3.12. kello 13:30-14:30 Kappeli soi - Toivevirret. Säestys Anja Nurminen.


N Ä Y T T E L Y T 

1.6.-31.8.2017 Merja Winqvist: PÄIVIEN LUKU.
Merja Winqvistin veistokset ovat viestejä luonnosta, ajan etenemisestä,
materian rakenteista ja hajoamisesta. Metallinkirkkaat alumiiniteokset heijastavat valoa ja keveyttä. Kappelirakennuksen kanssa ne puhuvat yhteistä, kulttuurirajoja ylittävää, muodon ja funktion kieltä.

1.9.-1.10.2017 Cornelius Collianderin keramiikkaa.

2.10.-30.10.2017 Kerstin Lamppu: Silmästä silmään. Pikseleillä maalattua.

Näyttelyt avoinna kappelin aukioloaikoina.

Katso lisää täältä

Tervetuloa!


Kappelin toiminnasta tiedotetaan Lilja-lehdessä sekä TS-menovinkeissä.

Katso myös kappelin oma kalenteri:

 

Haluatko seurata
taidekappelin toimintaa
säännöllisesti?

Se ilahduttaisi meitä.

Lähetä meille sähköpostiosoitteesi: taide.kappeli(ät)gmail.com

TAIDEKAPPELIIN VAPAAEHTOISEKSI? 

Vapaaehtoistyö on yksittäisten ihmisten tai yhteisöjen hyväksi tehtyä toimintaa, josta ei saa rahallista korvausta eli palkkaa. Sitä tehdään omasta vapaasta tahdosta.
Sitoudunko johonkin lopullisesti?
Voit hakea sinua kiinnostavaan tehtävään ilman että "osallistumispakkoa" on jatkossa. 
Kelpaanko mukaan?
Vapaaehtoiset ovat ihan tavallisia ihmisiä ja tavalliset taidot riittävät. Tehtäviin saa opastuksen ja apua tarvittaessa. Jokainen vapaaehtoinen tavataan, tehdään sopimus vapaaehtoistöiden tekemisestä ja samalla valmennetaan tehtävään.
Miksi kannattaisi hakea tehtäviin?
Vapaaehtoiseen auttamiseen on monia syitä. Auttamishalu, ylimääräinen vapaa-aika, opiskelu, yhteiskuntavastuu tai vaikka vain halu tutustua johonkin ihan uuteen voivat olla motiiveja. Työttömille vapaaehtoistyö voi olla oljenkorsi työllistymiseen. Myös vapaaehtoistyöstä saa työtodistuksen.

Taidekappeliin kaivataan uusia vapaaehtoisia kappelin esittelijöiksi, vahtimestariksi konsertteihin, pihatöihin, säestämään tilaisuuksia, iltahartauksia pitämään sekä päivystäjiksi viikonloppuisin palvelemaan kävijöitä. Voit myös ehdottaa, miten haluaisit osallistua. Työrupeama vie noin 3-5 tuntia kerrallaan. Lisätietoja arkisin klo 11-15 (02) 265 7777 tai taide.kappeli@gmail.com.